Ekstraordinært Terjeløp - 30.11.2017

Postet av Snåsa IL den 28. Nov 2017

Velkommen til årets begivenhet i Snåsa – Ekstraordinært Terje-løp

Tid:      Torsdag 30.11.2017 kl 16.45- 18.00

Sted:    Viosen stadion, Snåsa

Snåsa Idrettslag inviterer alle til årets soleklare begivenhet for alle barn og unge på Snåsa.  Torsdag 30.11.17 blir det muligheter for å hylle Snåsa og Trøndelags kandidat til Årets Ildsjel 2018, Terje Våg med eget Terje-løp ved Viosen stadion i Snåsa.


Bakgrunn

Trener, lagleder, idrettsbaneansvarlig og tidligere svært aktive sportsutøver Terje Våg fra Snåsa, ble forrige uke overrasket av representanter fra Idrettsforbundet og NRK. Juryen for Årets Ildsjel hadde kommet frem til at Nord-Trøndelags kandidat, vår Terje Våg, er en av fem som har gått til superfinalen. Under Idrettsgallaen 6. januar 2018, blir Årets nasjonale ildsjel kåret og det håper vi selvsagt skal bli vår suverene Terje!  

Hva skjer?

Dan Børge Akerø fra NRK med team kommer for å besøke vår store ildsjel og frivillighetspådriver gjennom 40 år. Ordfører Tone Våg vil være tilstede sammen med en rekke nåværende og tidligere idrettsutøvere. Terje vil i tradisjons tro samarbeide med friidrettsgruppa om å tilrettelegge for et uhøytidelig hinderløype hvor barna og ungdommen får utfolde seg gjennom leik, aktiviteter og idrettsglede. Det hele avsluttes med en skikkelig hyllest av vår mangeårige ildsjel – en uvurderlig ressurs for Snåsa-idretten!

Mer praktisk om Terjeløpet og våre enkle regler for Terje-løpet ligger her

Enkle regler for Terje-løpet

  • Alle foreldre/foresatte bidrar med å holde styr på ulike køer

  • Voksne hjelper til der det trengs slik vi bruker det

  • Barn og unger viser hensyn og hjelper hverandre ved behov

  • Vi viser idrettsglede og har det skikkelig skøy!

  • Alle heier på alle

Hvorfor er Terje en verdig kandidat som nasjonal ildsjel 2018? Terje er et skikkelig JA-menneske, stiller alltid opp, er positiv, blid, har god innsikt og er flink til å komme med løsninger, er kunnskapsrik, med en fantastisk hukommelse. Han er ydmyk, sympatisk, rolig og en god lytter. En litt beskjeden kar, som ikke vil fremheve seg sjøl, men som står på for andre, for unger og ungdommer, for idretten og idrettsanlegget. Terje er også en god samarbeidspartner og støttespiller. Mer om idrettslagets begrunnelse, hilsningstaler og bilder fra juryens overraskelsesbesøk sist torsdag, finnes på idrettslagets nettside:  http://snaasa-il.idrettenonlin...

VELKOMMEN!




Stor gladnyhet i Snåsa

Postet av Snåsa IL den 25. Nov 2017

Torsdag 23. november ble Terje Våg overrasket av representanter fra Idrettsforbundet og NRK. Juryen for Årets ildsjel har kommet frem til at Nord-Trøndelags kandidat er Terje Våg. Han er en av fem som har gått til superfinalen. HURRA!!! Under Idrettsgallaen 6.januar 2018, blir Årets ildsjel kåret. I forkant vil det bli en avstemning, som vil foregå på nettet, så da blir det viktig med stor mobilisering, så vi får til mange, mange stemmer på Terje! Etter intervju med NRK, ble det kaffe og blautkak i idrettsbrakka, og massevis av gode ord og taler til Terje. Neste torsdag kommer Dan Børge Akerø til Snåsa for å lage et portrettintervju av Terje. Da er planen foreløpig at vi skal arrangere et uhøytidelig Terje-løp, og ønsker maaaange deltakere, og stor aktivitet i Viosen den kvelden. Møt opp kl 16.45 og utover!.

Her er det som ble sagt fra friidrettsgruppa om Terje sist torsdag: Terje er virkelig en ildsjel - en uvurderlig ressurs for Snåsa-idretten! Han er et JA-menneske, stiller alltid opp, er positiv, blid, har god innsikt og er flink til å komme med løsninger, er kunnskapsrik, med en fantastisk hukommelse. Han er ydmyk, sympatisk, rolig og en god lytter. En litt beskjeden kar, som ikke vil fremheve seg sjøl, men som står på for andre, for unger og ungdommer, for idretten og idrettsanlegget. En god samarbeidspartner og støttespiller – slik blir han karakterisert av mange i idrettsmiljøet og over mange år!

Terje var aktiv selv helt fra guttedagene og langt opp i veteranklassene. Han har bl.a. klubbrekorden i 10-kamp. Første gang han tok den var i 1979, ny rekord i 1980 og enda en i 1981, og den rekorden står ennå. Han har også klubbrekorden på 400m hekk, satt i 1982. I tillegg har han klubbrekordene på en engelsk mile og på 1000m.

Terje kommer fra en svært idrettsinteressert og aktiv familie, spesielt innen friidrett og volleyball. I 1980 startet Terje opp Snåsa volleyballklubb. Han fortsatte som leder der til 1983. Da Terjes far, Olav, sluttet i friidrettsgruppa i 1981, tok Terje over som nestleder i gruppa med Bodil Belbo som leder. Hun skryter av ham som en svært god samarbeidspartner og støtte. 1996 ble han leder i friidrettsgruppa, og satt som leder helt til 2016, da Laila Åsvold overtok ledervervet. Men Terje sitter fortsatt som styremedlem i friidrettsgruppa, og vi håper at han ikke har tenkt å gi seg på mange år!!

Terje har vært og er fortsatt en drivkraft for Snåsa-friidretten. Terje startet som assistenttrener i friidrettsgruppa, sammen med Alf Einar Fornes, i 1983. Alf Einar flyttet til Steinkjer, men fortsatte som trener frem til 1992, da tok Terje over hovedansvaret for treningene. Han har vært en engasjert, positiv og dyktig trener, meldes det fra flere som han har vært trener for, - en virkelig ildsjel for friidretten på Snåsa. I tillegg til å trene to generasjoner, nå er den tredje på vei, har han også kjørt på unger og ungdommer land og strand, og fulgt dem opp på ulike arrangement. Han har fått fram flere gode talenter i Snåsa, og har mye av æren for flere rekorder, gode kretsresultat og også gode resultat på nasjonalt nivå. Som trener og organisator i friidrettsgruppa har han brukt og bruker fortsatt mye tid på å legge til rette for at talenter skal blomstre og ungene skal trives.

Å føre statistikk over resultater som snåsninger oppnår på friidrettsbanen er en interesse som har gått i arv i Våg-familien. Terje har helt siden tidlig på 80-tallet laget en perm for hvert år, der resultater blir dokumentert og bilder og avisutklipp er blitt limt inn. Terjes mor, Alfhild startet med å føre statistikk over alle resultater og rekorder i friidrettsklubben, og dette arbeidet har Terje videreført. Og han har full kontroll på alle rekorder. Han er som et åpent leksikon, og har kontroll på alt av regler og retningslinjer f.eks. i forbindelse med ulike arrangement, til stor støtte for arrangementskomiteen.

I tillegg til å være trener og sitte som nestleder og leder, har Terje også gjort mye for økonomien i gruppa. Han har i mange år hatt ansvar for salg av Ullmax-klær, som har gitt en fin fortjeneste til friidrettsgruppa.

Han har stått i bresjen for å få til idrettsanlegget i Viosen, dette flotte idrettsanlegget med tartardekke, tidtakeranlegg, kunstgressbane m.m. Han har stått på med utallige timer med dugnadsarbeid både på anlegget og i idrettsbrakka. Nå er han heldigvis lønnet for en del av de timene han legger ned her.

Nå i høst arrangerte friidrettsgruppa for første gang Terje-løpet. Dette er en litt utradisjonell friidrettsøvelse, som Terje har hatt i tankene en tid. Det er et løp med flere hinder underveis, med både klatring, åling, hopping m.m. i tillegg til løping. Nå fikk vi det endelig til, og navnet på løpet kunne selvfølgelig ikke bli noe annet enn Terje-løpet, og planen er at det skal bli et fast og årlig arrangement.

Så tusen hjertelig takk for alt du har gjort for Snåsa-idretten så langt! Nomineringen til Årets ildsjel er så utrolig fortjent.

Gratulerer Terje og lykke til!!

Nominert til Årets ildsjel

Se reportasje i Midt-Nytt 21.nov.



Oppkjørte skiløyper

Postet av Snåsa IL den 25. Nov 2017

I Snåsa er det flere skiløyper. De kjøres opp etter hvert som det er forhold til det. På facebooksiden Skispor i Snåsa legges det ut hvor og når lypemaskinen kjører.  Løyper som kjøres opp i løpet av vinteren er: Sentrum – Agle, lysløya på Agle, Bomoseterløypa og bygdaløypa. 

Det er Snåsatråkk som kjører opp løypene.

Bjørgan

Ved Bjørgan skianlegg har Snåsa skiskytterlag og Grong IL bygd et regionalt anlegg for langrenn og skiskyting. Her er det både korte og lengre løyper. De har også snøproduksjonsanlegg slik at det blir tidlig gode løypeforhold her. På skisporet.no kan du se oppdatert løypestatus.  

Oppkjørte løyper mot Bomoseteren. Foto: Kristine Almo



Hvordan skaffe seg politiattest?

Postet av Snåsa IL den 21. Nov 2017

Info om politiattest for idrettslag ligger her:

https://www.idrettsforbundet.no/klubbguiden/politiattest/ og her: politiregisterloven § 39.

 

Her er prosessen:

Steg 1.

Den som skal søke politiattest må ha bekreftelse fra idrettslaget på behov for politiattest. Søker eller

politiattestansvarlig i idrettslaget fyller ut dette skjemaet som vedlegges søknaden: https://docs.google.com/viewer?docex=1&url=https://www.idrettsforbundet.no/globalassets/idrett/idrettsforbundet/klubbguiden/bekreftelseformalbm.pdf.

Bekreftelsen må signeres av politiattestansvarlig i idrettslaget som er Inger Lise Jørstad – epost: IngerLise.Jorstad@smnregnskap.no.

Er søker under 18 år må han/hun i tillegg har fullmakt fra foreldre for å søke politiattest.

 

Steg 2:

Søker at politiattest fyller ut elektronisk søknadsskjema på nett: https://attest.politi.no/. Bekreftelse fra politiattestansvarlig vedlegges søknaden.

Søkere under 18 kan ikke søke elektronisk. Da må søknaden sendes per post til: Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester, Postboks 113, 9951 Vardø

 

Steg 3:

Søknaden blir normalt behandlet av politiet i løpet av 2 uker og man får da politiattest tilsendt tilbake. Godkjent politiattest skal da forevises for politiattestansvarlig i idrettslaget Inger Lise Jørstad, enten fysisk eller ved at man sender attesten på e-post til henne: IngerLise.Jorstad@smnregnskap.no.


Søker beholder selv politiattesten. Idrettslaget skal ikke ha kopi.



Snåsas damelag sin første hjemmekamp - I ekstase over hjemmeseier

Postet av Snåsa IL den 16. Nov 2017

Snåsa fikk en drømmestart, så måtte hjemmepublikummet bite negler før hjemmelaget banket inn seieren i Snåsa samfunnshus. Det startet som en drøm i Snåsa samfunnshus lørdag. Hjemmepublikummet, cirka 50 hjemmesupportere, fylte scenen. Foran publikummet kjempet både unge lovende og rutinerte volleyballdamer seg til det første settet mot studentlaget fra Trondheim. Det var jevnt, men endte 25–23 til Snåsa. – Det er viktig å vinne sånne knepne sett, sa lagleder Bernt Fridjof Mølnvik og manet jentene til å fortsette slik i neste sett. Snåsa fikk god hjelp i kampen fra sine to nye forsterkninger, Stine Steinkjer Løfblad og Ragnhild Brønstad Parnas. Stine både smashet inn poeng og stanset flere av trondheimslagets angrep på nettet. Ragnhild leverte gode mottak og velplasserte server.


Danset, så ble det stopp

Og damene pangåpnet det andre settet. NTNUI 3 måtte ta en tidlig timeout på stillingen 9–4. Det hjalp lite. Jonna Dunfjeld Mølnvik presenterte sin beste serveserie mot et ruskete NTNUI-forsvar. Bortelaget måtte ta settets andre timeout på stillingen 23-15, uten effekt. Snåsa avsluttet andresettet 25–15 og smilte og danset i pausen før tredjesettet. Trolig ble gledesrusen over 2-0-ledelsen i overkant stor. Marginene Snåsa hadde med seg i de første settene fikk de mot seg i de tredje settet. Et NTNUI 3-lag forsterket med noen førstelagsspillere tok de tre første poengene. Snåsa hentet seg inn til 4-4, men da var det gjort. Bortelaget vant 13–25. – Finn tilbake til spillegleden nå, tausi! manet Mølnvik. – Volleyball er en intelligent idrett. Det er like mye psykologi og taktikk, som rene ferdigheter. Det er evnen til å komme seg igjen etter sånne downperioder som er viktig, ofte er det laget som er sterkest i hodet som vinner, sier laglederen til Snåsningen.


Spennende

Snåsa åpnet fjerde settet godt og presset NTNUI 3 med gode server fra Evy Østborg. De ledet 8-4, men tok timeout etter å ha blitt hentet inn på stillingen 9–9. Laglederen minnet igjen laget om at humøret måtte opp. De lyktes ikke helt. NTNUI 3 jobbet meget godt i forsvar og Snåsa tok ny timeout på 13–15. Men student-forsvaret fikk trøbbel da Evy Østborg igjen presset dem med harde oggode server. Laget fulgte opp med gode mottak, spill og smasher mot studentene helt til Hilde Bakken Larssen servertekampens siste serve: 25–20, dermed Snåsa-seier med 3–1 i sett og trampeklapp fra publikum. – Det føles veldig godt. Vi måtte gi publikum litt, gjøre det litt spennende, for det var veldig bra oppmøte, sier Snåsakaptein Jonna Dunjeld Mølnvik. Hun var sliten etter kampen. – Etter andresettet var vi kjempegira og slapp oss litt ned i tredje sett. Men vi bestemt oss for å kjøre på i fjerde sett og så vant vi! smiler hun. Gymsalen i Snåsa samfunnshus er for lav og liten i areal til å spille volleyball på dette nivået, men Snåsa har fått dispensasjon for å spille noen hjemmekamper. Neste hjemmekamp på Snåsa blir ikke før i mars. Innen da skal laget bli mer samspilte både gjennom trening og bortekamper. – Vi skal prøve å få økt treningsmengden litt, få mer volleyball i kroppen alle sammen. Vi har fått styrket troppen og tenker vi må få litt mer mengdetrening på basisferdigheter, som serve og mottak, feltforsvar og angrep. Vi må trene mer på alt, sier Mølnvik.


BIRGER RINGSETH

birger@snasningen.no



Informasjonsskriv for november - Snåsa IL

Postet av Snåsa IL den 16. Nov 2017

Informasjonsskriv for november 2017 - Snåsa idrettslag




Vellykket aktivitetslederkurs del 1

Postet av Snåsa IL den 10. Nov 2017

Torsdag 9.11 var vel 20 voksne samlet for å lære mer om idrettens verdigrunnlag, barnerettigheter og bestemmelser om barneidrett samtidig som vi fikk prøvd ut ulike aktiviteter og lystbetonte leiker. Instruktør Lars Børre Hallem gav oss flust med tips og øste av sin erfaring med aldersrelatert trening og hvordan han utøver egen trenerrolle.

Veien videre

Ny lærdom vil deltakerne ta med og prøve ut i de ulike gruppene i idrettslaget og nyoppnevnte idrettsguider for barn med minoritetsbakgrunn skal bidra med sin kunnskap inn i ulike tilbud ved idrettsskolen over jul.

Like over jul blir det ny sjanse for å delta på aktivitetslederkurs del 2. Kanskje greier vi å få til ett oppsamlingsheat med de som ikke fikk til å være med på torsdag også.

Til våren planlegger vi å kjøre foreldretrenerkurs. Det blir spennende!

Bilde fra kurskvelden vitner om stor aktivitet og mye latter! .

Presentasjonen fra Lars Børre Hallem anbefales på det sterkeste for alle foreldre og trenere!





Påmelding fotballsesongen 2018– kartlegging av spillere, trenere og støtteapparat.

Postet av Snåsa IL den 7. Nov 2017

Snåsa IL fotball ser allerede fremover mot neste fotballsesong og starter kartlegging for å se hva vi kan klare å stille av lag kommende sesong. Vi oppfordrer derfor alle (gamle og nye) spillere og foreldre om å lese det dette info-/påmeldingsskjemaet og returnere svar INNEN 17. NOVEMBER, enten på e-post til janka.berg@live.no eller til kontaktlærer.